Belföld

Narancssárga riasztás a sok eső miatt

eső(i) (eső, esernyő)
eső(i) (eső, esernyő)

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt csütörtökre több megyére már másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a 24 óra alatt, valamint a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter, de helyenként egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Rövid idő alatt, illetve csütörtökön egész nap ugyancsak sok eső várható Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyében, ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

A déli óráktól főként a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő zivatarokhoz jobb eséllyel társulhat helyenként viharos (60-70 km/h) szél és jégeső is. Kis valószínűséggel délután heves kísérőjelenségek (80 km/h feletti széllökés, nagy méretű jég) is kialakulhatnak egy-egy helyen, elsősorban a déli és keleti országhatár közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik