Belföld

Felújítják Győr legnagyobb nyugdíjasotthonát

Egy újabb nyertes Európai Uniós pályázatnak köszönhetően 180 millió forintból újul meg az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény épülete.

Egy a bentlakásos intézmények korszerűsítésére kiírt sikeres győri TIOP pályázat nyújt lehetőséget a felújításra. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházással kapcsolatban elmondta, az ágazatért felelős alpolgármesterként büszke az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményre, hiszen a magas színvonalú szakmai munkájuk mellett évek óta eredményesen pályáznak, amivel több százmilliós uniós forráshoz jutottak. Ennek újabb eleme a mostani projekt, amely az itt lakó idősek életkörülményeit fogja javítani.

Panker Mihály, az EESZI igazgatója kifejtette, a Kálóczy tér 9-11. szám alatt működő 135 férőhelyes otthon jelentős átalakuláson megy át a nyertes pályázatnak köszönhetően. A „B” jelű főépületben megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, a meglévő lift felújítása és egy új lift beépítése, emeletenként akadálymentes vizesblokk és akadálymentes szobák kialakítása. A „C” jelű épület is változásokon megy át, a korábbi, csak kívülről megközelíthető étterem helyett új, 80 fős étterem épül a jelenlegi földszintes épületrész felett. Emellett új irodákat, öltözőket, raktárakat, vizesblokkokat is kialakítanak, valamint két új ételszállító liftet is üzembe helyeznek.

Panker Mihály kiemelte, a fejlesztéssel az itt élők mindennapjai válnak könnyebbé, a dolgozók munkafeltételei is javulnak, nem mellesleg gazdaságosabbá válik az épület üzemeltetése. A kivitelezés idén szeptemberben kezdődik, az átalakítás jövő szeptemberre készülhet el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik