Belföld

Önmagát buktatta le a trafikos pályázatokról nyilatkozó polgármester

trafikmutyi(1)(960x640).jpg ( trafikmutyi)
trafikmutyi(1)(960x640).jpg ( trafikmutyi)

Magát buktatta le Pócs János, Jászapáti fideszes polgármestere, amikor olyan titkos információkról nyilatkozott, hogy a településen hányan pályáztak trafiküzemeltetésre - olvasható az MSZP közleményében.

Az ellenzéki párt idézi a polgármester nyilatkozatait, amelyek szerint “Jászapátin heten pályáztak, ebből kettő volt fideszes”. A szocialisták szerint azonban Pócs János semmilyen forrásból nem tudhatná, hogy hányan pályáztak Jászapátiról, hacsak – Horváth István szekszárdi polgármesterhez hasonlóan – nem látta a pályázók titkos listáját.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ugyanis csak a nyertesek listáját tette közzé, így azt, hogy egy-egy településről hányan és kik pályáztak, továbbra is titokban tartja – emlékeztetett a közlemény.

A szocialisták ezért felszólítják Pócs Jánost, hogy adjon elfogadható magyarázatot arra: honnan tudja, hogy hányan pályáztak; látta-e a helyi pályázók listáját; illetve a döntést megelőzően volt-e politikai egyeztetés. Ha ezekre nem tud választ adni, akkor azonnal adja vissza mandátumát, és mondjon le a polgármesterségről – zárul az MSZP közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik