Belföld

1,3 milliárdot hagytak Budapesten a repülős turisták

budapest, lánchíd (budapest )
budapest, lánchíd (budapest )

Többen látogattak a magyar fővárosba tavaly, mint ahányan laknak benne.

Budapest a 18. helyet foglalja el Európa leglátogatottabb városai rangsorában, Közép-Európában pedig csak Bécs és Prága előzi meg, a MasterCard felmérése szerint.

A világ többi kontinensének városaival összevetve Budapest 132-ből a 46. helyezést érte el – közölte a kártyakibocsátó társaság hétfőn.

A felmérés szerint Budapest 2012-ben 2,3 millió látogatót fogadott, akik összesen 1,3 milliárd dollárt hagytak az üzletekben, éttermekben és szállásadóknál. A kimutatás a repülővel érkező, legalább egy éjszakát Budapesten töltő külföldi utazókra vonatkozik – jegyzik meg a közleményben.

A kutatásból az is kiderül, hogy 2013-ban várhatóan Bangkok lesz a legkedveltebb város az utazók körében, mögötte mindössze huszonötezer látogatóval lemaradva második a tavalyi listát vezető brit főváros, London. Ezt követően sorrendben Párizs, Szingapúr és New York következik.

Az ázsiai–csendes-óceáni régió növekvő népszerűségét jelzi, hogy a rangsorolt 132 városból 32 ebben a térségben található. Bangkokot Szingapúr, Kuala Lumpur, Hongkong, Szöul, Sanghaj és Tokió követi a régiós listán.
Európában Londont Párizs, Isztambul, Barcelona és Milánó követi, a repülővel beutazó külföldiek számát tekintve.

A közel-keleti és afrikai régióban Dubai hatalmas különbséggel tartja előnyét az idei évben is.

Dél-Amerikában a korábbi évekhez képest nem változott az első tíz helyezett, a régió legjobbja továbbra is Mexikóváros, amelyet Lima és Sao Paulo követ.

Észak-Amerikában New York továbbra is őrzi vezető helyét, Los Angeles és Miami előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik