Belföld

Bizonyítékokat ígért az őszödi koronatanú

Szabó Bálint, őszödi koronatanú (Szabó Bálint, őszödi koronatanú)
Szabó Bálint, őszödi koronatanú (Szabó Bálint, őszödi koronatanú)

Fenntartja az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról tett állításait, további részletekkel azonban egyelőre nem szolgált Szabó Bálint.

Kapcsolódó cikkek

Mint a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke elmondta, ha az érintettek nem ismerik be, hogy részt vettek az őszödi beszéd kiszivárogtatásában, akkor rövid időn, néhány héten belül megnevezi őket, illetve közzéteszi az általa összerakott információkat. Ám úgy fogalmazott: nem célja karaktergyilkosságot elkövetni.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e bizonyítékai, úgy válaszolt: Rózsa-Flores Eduardo alaposan dokumentálta a vele kapcsolatos eseményeket.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Szabó Bálint azt is közölte, hétfőn a titkosszolgálatokhoz fordul, és kéri, ha lehetséges, tegyék megismerhetővé az őszödi beszéd kiszivárogtatásával és vele, illetve Rózsa-Flores Eduardóval kapcsolatos anyagokat. Véleménye szerint ugyanis azokból összerakható lenne, kik álltak a beszéd nyilvánosságra hozása mögött.

Szabó arról is beszélt: 6-8 embernek lehetett köze a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásához, bal- és jobboldaliaknak egyaránt. A kilétüket firtató kérdésekre kitérő válaszokat adott. Egyedül Kiss Péter korábbi kancelláriaminiszterről mondta azt: neki is kellene “két mondatot mondania” az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik