Belföld

Beleszaladhatott a pofonba Őszöd kapcsán a Heti Válasz

Szabó Bálint, a lap tuti forrása egy olyan lakásról beszélt, ahonnan a tulajdonos már 2004-ben elköltözött, és az általa emlegetett kutya sem élt már akkor.

Kapcsolódó cikkek

A Heti Válasz ma megjelent számában azt írja: három egykori prominens MSZP-s politikus szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc 2010-es őszödi beszédét. Erről Gyurcsány egyik embere, Szabó Bálint tájékoztatta a lapot, ám úgy tűnik, hogy nem ő volt a legmegbízhatóbb forrás.

Szabó Bálint ugyanis azt mondta, a hangfelvételt a szocialista párt néhány akkori, prominens vezetője adta Rózsa-Floresnek egy terézvárosi lakásban még 2006 nyarán. Ez a három személy Katalin, Imre és Ferenc volt, azaz a kiszivárogtatók.

Rózsa-Flores Eduardo viszont már 2004-ben eladta Eötvös utcai lakását, és néhány hónappal később Szurdokpüspökibe költözött. Így nem lehet igaz Szabó Bálint állítása, amely szerint 2006-ban itt fogadott vezető MSZP-s politikusokat – állította az [origo]-nak Rózsa-Flores egyik egykori barátja, aki a költözésnél is segédkezett.

Szerinte az interjúban említett, Tito nevű német juhász-rottweiler keverék sem élt már akkor, 2004-ben elpusztult. Szabó azt állította, hogy Titóra vigyázott, amíg a szocialista politikusok lejátszották Eduardónak a felvételt, amely Gyurcsány 2006 májusában elmondott balatonőszödi beszédéről készült.

Gyurcsány egyébként sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Heti Válasz értesülését. Mint lapunknak adott interjújában elmondta, nyilvánosan akkor beszél nevekről, ha cáfolhatatlan bizonyítékok lesznek a kezében.

„Ilyenekkel ma nem rendelkezem. Ez a mai történet pedig vagy igaz, vagy nem. Nem tudom eldönteni” – közölte a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik