Belföld

Baja szerint a Heti Válasz cikke „harmadosztályú ponyva”

A szocialista politikus a Facebookon reagált a Heti Válasz cikkére.

Mint arról beszámoltunk, a Heti Válasz leleplezőnek szánt interjút közölt csütörtökön Szabó Bálint egykori MSZP-s politikussal az őszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán. Szabó három személyt, pontosabban keresztnevet említ, mint a hangfelvétel átadóit: Katalint, Imrét és Ferencet.

Az egyik szóba jöhető Ferenc, Baja Ferenc szocialista országgyűlési képviselő a Facebookon reagált a Heti Válasz cikkére:

„Minthogy – miként ezt a lap is idézi – megkerestek engem is, ennek a harmadosztályú ponyvának az írása során, és Ferinek hívnak, kénytelen vagyok pár sorban reagálni, erre a hagymázos történetre.

Nos:

1.) Rózsa-Flores Eduardót nem ismerem. Éppen ezért soha nem találkoztam vele semmilyen körülmények között.

(…)

2.) A Magyar Szocialista Párt alapítója vagyok és nem árulója. Bármennyi belső vitám is volt a pártért, a pártot mindig védtem és védeni fogom, a párt entitásom és identitásom része, munkás hétköznapjaim terepe. Bár ennek az újságcikknek a hitele annyi, mint a lap által koronatanúnak nevezett politikai kalandoré, így is tűrhetetlennek tartom az ez irányú erkölcsi támadást.

3.) Ugyan teljesen valószerűtlen, hogy efféle figurákkal foglalkozzak, de a Heti Válasz egyszeri alkalommal most rákényszerít. Mint tudjuk:mindenki lehet híres tizenöt percig. Ez most Szabó Bálint tizenöt perce. A magát szeriőz, modern konzervatív lapnak tételező Heti Válasz olyan figurát nevez “koronatanúnak”, akit vélelmezhetően magára valamit adó bulvárújság is elhajtana hitelességi deficitje okán.

(…)

A Heti Válasz lehozta ezt a nonszensz történetet. Így nekem reagálnom kellett. Ezt most megtettem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik