Belföld

Kínos történelmi hiba a kormány oldalán

A trianoni békediktátum a második világháborút zárta le, legalábbis a Nemzeti Összetartozás Napjáról szóló írás szerint.

Sajátos bakira hívta fel a figyelmet a kormány Nemzeti Összetartozás Napjáról szóló oldaláról a cink.hu. Ez alapján a kormány eggyel több világháborúról tud, mint amennyiről a történelemkönyvek szólnak.

A trianoni békeszerződésről így írnak az emléknap leírásában: A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről június 4-ét, a második világháborút magyar részről lezáró trianoni békediktátum aláírásának a napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Hogy még véletlenül se legyenek kétségeink, a helyes dátum követi a gondolatmenetet: 1920. június 4-én a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában ránk kényszerített döntés értelmében a vesztes központi hatalmak oldalán harcoló Magyar Királyság területének mintegy kétharmadát elcsatolták.

Külön dal is született a nemzeti emléknapra, a szám szófordulataiban nem sokban különbözik a rádióban hallható magyar popslágerekről, központjában a boldogság, a tánc és az együttlét áll. A címe Barackfa, a szerzői Bársony Bálint és Gergely Éva. a dalt Antal Timivel, Baricz Gergővel, Bencsik Tamarával, Csizmadia Annával, Kállay Saunders Andrással, valamint az MR Énekkarral együtt vették fel. Ide kattintva megnézheti a videót, és a kottáját is megtalálja!


Fotó: Hír24

A hibát azóta javították az oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik