Belföld

Akár az Egy Ebéd Egy Esély alapítványnak is lehet főállású angyala

Ismét lehet szavazni a Vodafone Felelősségvállalás főállású angyal pályázataira. Az egyik szegedi induló, az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványnak kíván segíteni, annak érdekében, hogy még több rászoruló gyermek kaphasson melegételt.

A SzegedCafé és a Rádió 88 már az alapítvány megalakulása óta figyelemmel követi azt a munkát és fejlődést, amely a Jókai utcai Kapocs Ételbár megnyitásától kezdve a különböző jótékonysági programokon át, az alapítvány számára frissen átengedett közösségi házzal kapcsolatos teendőket jelenti. Most azonban a szegedieken a sor, hiszen néhány kattintással nem csupán extra figyelmet, de komoly szakmai segítséget is kaphat a szegedi gyermekjóléti szervezet.

Martonosi János, a Rádió 88 hírszerkesztő-riporterének pályázatának célja, hogy több és koncentráltabb médiamegjelenéssel hívja fel a társadalom figyelmét az Egy Ebéd Egy Esély alapítvány munkájára, emellett jótékonysági eseményeket: koncerteket, versenyeket és előadásokat szervezne. Az így befolyó bevétel az alapítvány számláját gazdagítaná, a pénzből pedig még több rászorulónak jutna étel az asztalára. A sornak itt nincs vége, a főállású angyalságra pályázó rádiós újságíró a szegedi boltosokat és termelőket is az alapítvány mögé állítaná, mégpedig úgy, hogy alkalmanként kedvezményesen vagy akár ingyenesen ajánljanak fel konyhai alapanyagot, vagy segítsenek élelmiszer-gyűjtést szervezni az árusítóhelyeken.

Sőt, Martonosi János szorosabbra fűzné az alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatát is, üzleti fejlesztési terv létrehozásában, egészségnapok és egyéb események szervezésében nyújtott támogatás, vagy pedagógiai modell-fejlesztés formájában, hiszen Egy Ebéd Egy Esély közösségi házát programokkal kell megtölteni. Az angyaljelölt pályázatában az is szerepel, hogy felvenné a kapcsolatot hazai és nemzetközi segítő szervezetekkel, illetveSzeged testvérvárosaival is.

“Nagyon szimpatikus számomra az Egy Ebéd Egy Esély alapítványban az, hogy tulajdonképpen egy baráti társaság kezdeményezte, másfél év alatt pedig már odáig jutottak, hogy 1200 ingyenes és 2000 támogatott ebédet osztanak ki havonta” – mondta a SzegedCafénak Martonosi János.

Hozzátette: az alapítvány nincs jó, de nincs rossz helyzetben sem, ugyanakkor olyan céljaik vannak, amelyek megvalósításához sokat tudna segíteni. “Amikor riportokat készítettem róluk mindig kiderült, hogy nagyon sok munkájuk van, viszont ennél több feladatot már nem tudnak vállalni. Beszélgettem Rovó Richárddal, az alapítvány egyik létrehozójával, és ő azt mondta, hogy az alapítványról való kommunikáció nem azon a szinten áll, és az emberekhez, illetve a cégekhez sem úgy jutnak el, ahogyan szeretnék. Sokkal hatékonyabbak akarnak lenni. Én pedig szeretnék nekik, és rajtuk keresztül a rászoruló gyerekeknek segíteni.”

És Te hogyan segíthetsz két kattintással az Egy Ebéd Egy Esély alapítványon?

1. Like-old a Vodafone Felelősségvállalás oldalát a Facebookon!
2. Keresd meg és like-old a Martonosi János projektjét (ehhez az első lépés szükséges feltétel)!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik