Belföld

A Jobbik nem ciki a Fidesznek

Orszagzaszlo-Szegeden(210x140)(1).jpg (Országzászló Szegeden)
Orszagzaszlo-Szegeden(210x140)(1).jpg (Országzászló Szegeden)

Ezt Szegeden persze mindig is tudtuk, csak általában abban merül ki a helyi fideszes-jobbikos összeborulás kiértékelése, hogy "együtt mutyiznak a városi cégek és a biomassza-erőmű ügyeiben".

Pedig ennél nyilvánvalóan többről van szó, hiszen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek nem ciki a jobbikos Balczó Zoltán országgyűlési alelnökkel közösen országzászlót avatni – írja a szabadvaros.blog.hu. (Itt fontos megjegyezni, hogy nem egy protokolláris állami eseményről volt szó, ahol mondjuk a parlamenti pártok képviselői jelentek meg hivatalukból adódóan, tehát az avatás szervezőinek lett volna módja elkerülni a Jobbik társaságát.)

A magyar politikai térképet abban (is) szokták megkülönböztetni a nyugat-európai országokétól, hogy nincs éles elkülönülés a jobbközép és a szélsőjobb között. A Fidesz már egyébként is megvalósította a Jobbik választási programját, nincs akadálya annak, hogy az együttműködést újabb területekre terjesszék ki. Az ilyen gesztusok, mint Semjén közös fellépése Balczóval, az egyébként is elmosódó határvonalak további szétmaszatolását eredményezik. Érdemes emlékezni arra, hogy a korábban elfogadhatatlannak tűnő Kisgazdapárttal szinte másodpercek alatt kötött koalíciót Orbán Viktor 1998-ban. A Semjén-Balczó közös fellépés arról is szól, hogy fel lehet készíteni a szavazókat, a szegedihez hasonló helyi együttműködések után, ha a választási eredmények ezt a Fidesz számára szükségessé, lehetővé teszik, egy év múlva jöhet akár egy Fidesz-Jobbik kormány is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik