Belföld

Versenyben a borok

Kedden minden kiderül, de hétfőn sem maradunk jó programok nélkül a borfesztiválon.

Kedden lesz a napja, hogy eldől: az idei borfesztiválon melyik nedű nyeri el a legjobbnak járó „Szeged Város Bora 2013” kitüntető címet. A benevezett borokat egy 20 főből álló szakértői bizottság bírálja el, és a legtöbb pontot elérő lesz a nyertes.

A grémium egyben kiválasztja a fesztivál legszebb fehér, vörös és desszert borát is. Újdonság az idén, hogy a kedden este hatkor a Széchenyi téren kezdődő ünnepélyes díjátadóra szekéren viszik majd a legnemesebb nedűket végig a belvároson, hogy azokat a közönség is megcsodálhassa. A díjat Dr. Baradnay Gyula, Szeged díszpolgára adja majd át.

Az ünnepségre különleges koncertet is varázsoltak a szervezők. A díjátadó után két könnyűzenei legenda, Tátrai Tibor és a többek közt televíziós zsűritaggént is megismert Pély Barnabás gitárpárbaját csodálhatja meg a közönség. A borok párbaja végül táncházzal végződik az Árkád színpadánál, a Széchenyi téren.

Amíg a zsűri dönt, bőven van időnk hétfőn is kóstolgatni a finom nedűket és élvezni a kulturális programokat. A Széchenyi téren, a két nagyszínpadon délután négytől többek közt fellép Károlyfalvi Kriszta két formációjával, a Vivat Bacchus énekegyüttes, a Dollár Boys, Czutor Róbert és a szegedi színház sztárja, Vajda Júlia Tangonic nevű formációjával.

A Dugonics téri kultsarokban este nyolckor kezdődnek a programok a The Fiction Stop bemutatásával, majd a Rádió Mi dj-jei adják a talpalávalót.

Aki a Klauzál téri gaszroudvar finomságait kóstolgatná az ünnep délutánján az sem marad jó kulturális program nélkül, melyek délután háromtól élvezhetők. Többek közt a Young Lovers, a Dél-alföldi harmónika klub, Felméri Péter, az Anyám és a Nyulam és a Hóra Színház műsorain szórakozhatunk késő estig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik