Belföld

Estefelé érkezik az ítéletidő

villám (villám, )
villám (villám, )

Jégeső és szélvihar jön. Hat megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap késő délután várhatóan zivatarok kezdődnek a délnyugati megyékben, melyek a péntekihez hasonlóan, rendszert alkotva mozognak majd észak-északkelet felé. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható felhőszakadások és heves zivatarok miatt. Másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetés van érvényben Fejér, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében.

A zivatarlánc a késő este folyamán érkezhet a középső országrészbe, éjszaka pedig az északkeleti térségbe, ahol várhatóan veszít majd erejéből. Ismét kialakulhat heves zivatar, melyet helyenként felhőszakadás, jégeső és szélvihar kísérhet – akár 90 km/órás lökésekkel. Heves zivatar elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben fordulhat elő.

A hőmérséklet csúcsértéke a nap folyamán 25-31 fok között alakul.

Hétfőn eleinte még keleten-északkeleten lehetnek záporok-zivatarok. Napközben aztán már átveszi a főszerepet a napsütés. Csupán északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Élénk délnyugati szélben 20-25 fok közé melegszik a levegő.

Kedden főként az északi, északnyugati országrészben számíthatunk elszórtan záporokra, zivatarokra. Szeles, átlagos hőmérsékletű májusi időre számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik