Belföld

Időjárás: mintegy száz riasztást kaptak a tűzoltók

Az országon pénteken végigsöprő zivatarral összefüggésben mintegy száz esethez riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A legtöbb esetben a viharos szél által leszakított faágak, kidőlt fák miatt hívták a tűzoltókat, de sok helyen okozott problémát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék is.

A Baranya megyei Babarcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szentistvánon kitelepítésre is szükség volt. Az utóbbi településen volt a legkritikusabb a helyzet, ahol összesen 17 házban keletkezett kár a vihar következtében.

Számos helyen jelenleg is dolgoznak a katasztrófavédelem tűzoltó egységei.

Szombaton nincs veszély

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra semmilyen veszélyes időjárási jelenség miatt nem adott ki figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint szombaton mindenütt csökken a felhőzet, napos időre van kilátás. Számottevő csapadék már nem valószínű, csak a Tiszántúlon alakulhatnak ki kisebb záporok. A délnyugati szél többfelé megélénkülhet, elsősorban a Dunántúlon és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödhet. A hőmérséklet délután 25, késő este 15-18 Celsius-fok körül alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik