Belföld

Estére megint megvadul az idő

zivatar-eso(960x640)(1).jpg (zivatar, eső, )
zivatar-eso(960x640)(1).jpg (zivatar, eső, )

17 megyére adtak ki figyelmeztetést felhőszakadás, jégeső és akár 80 kilométeres szél miatt. A hosszú hétvége kellemesnek ígérkezik, csak elvétve lehetnek zivatarok.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, elsősorban a Tiszántúlon süthet ki néhány órára a nap. Délelőtt csak szórványosan fordul elő eső, kisebb zápor. Kora délután a Dunántúlon és az ország középső területein kialakulhatnak zivatarok, de viharos szél, jégeső, felhőszakadás ekkor még sehol sem valószínű.

Késő délutántól, estétől dél felől intenzív zivatarok várhatók. A zivatarok este észak, északkelet felé fejlődnek, nyomukban megerősődő, viharossá fokozódó széllel. Helyenként 70 km/h feletti szél, felhőszakadás (25-30 mm-t meghaladó csapadék), néhol jégeső is valószínű. 80 km/h feletti szélrohamok az esti, késő esti órákban fordulhatnak elő a Dunántúl déli, délkeleti, illetve az Alföld délnyugati részén, de nagyobb területen károkozó szél nem várható.

Borsod és Szabolcs megye kivételével elsőfokú figyelmeztetés érvényes ma.

A hőmérséklet napközben 22, 28, késő este 15, 20 fok között valószínű.

Szombat

Fokozatosan mindenütt csökken a felhőzet, a nap első felében északkeleten még szórványosan előfordul zápor, zivatar, majd ott is több órára kisüt a nap. Többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a délnyugati szél.

A hőmérséklet hajnalban 11-16, napközben 23-26 fok várható.

Vasárnap

Sok lesz a napsütés, a gomolyfelhő-képződés mellett estefelé nyugaton és északon helyenként már kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, északnyugaton megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.

Éjjel 8-14, délután 25-29 fok valószínű.

Hétfő

A többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar. Megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati, nyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.
Hajnalban 11, 16, napközben 21, 26 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik