Díszközgyűlés Szegeden (Díszközgyűlés Szegeden)
Belföld

Díszközgyűlésen adták át a város díjait

24.hu
24.hu

2013. 05. 17. 19:41

Baradnay Gyula sebész címzetes egyetemi tanárlett az idén Szeged díszpolgára. Pro Urbe kitüntetésben részesült Fekete Gizi Jászai Mari-díjas színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja és Tóth Sándor Munkácsy-díjasszobrászművész.

Eredetileg a városháza előtt, a Széchenyi téren lett volna az ünnepség, ám az eső miatt a díszteremben folytatódott a Szeged Napi rendezvénysorozatot elindító esemény.

Botka László Szeged díszpolgári címével tüntette ki Baradnay Gyula sebész címzetes egyetemi tanárt. Pro Urbe kitüntetésben részesült Fekete Gizi Jászai Mari-díjas színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja és Tóth Sándor Munkácsy-díjasszobrászművész.

Szegedért Emlékérmet vehetett át Pajor László urológus tanszékvezető egyetemi tanár, Hajdú Géza népművelő, a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója, Lednitzky András, az SZTE orvoskari dékáni hivatal vezetője, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, Simon Miklós festőművész és Kiss Tamás, az 1956-os Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének alapító tagja.

Szeged nemzetközi kapcsolataiért emlékérmet kapott Falkay György gyógyszerész, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanár és Lasse Halamurto, a finnországi Turku testvérváros stratégiai tanácsnoka.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.