Belföld

Újra tüntetnek a trafikkárosultak

trafik-karosult(210x140)(1).jpg (trafik károsult)
trafik-karosult(210x140)(1).jpg (trafik károsult)

2013. május 15-én, szerdán 18.00 órakor újra demonstrálnak – adta hírül Facebook-csoportjuk.

A közösségi portálon több mint kétezer ember által kedvelt oldal szerint a trafikosok kiállnak a kilátástalanság szélére sodort családi vállalkozásokért, a hátrányos helyzetben levő kollégáikért, a pályázati eredmények megsemmisítéséért. A Március 15. térre meghirdetett demonstráció „a Trafik-Károsultak mozgalmának pártoktól független megmozdulása” lesz. A szervezők kérték, hogy amennyiben a pártok képviselői egyetértenek céljaikkal és magánemberként részt kívánnak venni az eseményen, „annak időtartalma alatt ne használjanak politikai szimpátiára utaló szimbólumokat!”

Korábban a csoport a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé szervezett tüntetést, és petíciót adott át a trafikpályázatért felelős Németh Lászlóné miniszterasszony sajtósának. A szaktárca nekik is megtagadta, hogy nyilvánosságra hozza a trafikpályázat anyagait, a döntőbizottság névsorát. Közben megjelent a pályázat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján azoknak a trafikosoknak, akik már régóta dolgoznak a szakmában, de most mégsem nyertek.


Fotó: MTI / Marjai János

A kiírás szerint annak lehet esélye, aki az előző pályázat minden hivatalos feltételének megfelelt, de nem nyert, viszont legalább húsz éve üzemelteti trafikját. Ha ön érintett, itt keresse a pályázatot!

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án, a Kossuth Rádióban elhangzott interjúban jelentette ki, hogy „nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton”. A kormányfő akkor azt mondta, keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

Ha ön vesztes pályázó és nem érti, hogy miért, ide kattintson, sok mindenre fény derül!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik