Belföld

Nemzeti vegyesbolt lehet a trafikokból

Trafik(1)(960x640).jpg (trafik)
Trafik(1)(960x640).jpg (trafik)

Akár élelmiszert is árulhatnak majd a dohányboltokban.

A trafiktörvény módosításának majdnem véglegesített szövege szerint a nemzeti dohányboltok a „jogszabály által meghatározott más terméket is forgalmazhatnak” – írja a Népszabadság. Így szól a cirkalmas indoklás: „termékkörbővítés jelenlegi lehetőségeit kihasználva indokolt lesz megfelelni a további kereskedői igényeknek azáltal, hogy lehetőség lesz a dohányboltokban bizonyos élelmiszer-ipari termékek forgalmazására”. Azaz: mivel az önkormányzati rendeletek is jogszabálynak minősülnek, így ez alapján később az önkormányzatok saját hatáskörükben is szélesíthetnék a dohányboltok termékkörét, és nem mellesleg: a kormánypárt is ki tudja kapcsolni a parlamenti vitát az újabb termékkörbővítésből. De a bővítésre lehetősége van bármely miniszternek is, hiszen ő is adhat ki rendeleteket –  magyarázza a lap.

Az Orbán Viktor által szorgalmazott 12 százalékos árrést elvetették.

A zárószavazásra váró javaslat szerint a boltosnak lehetősége lesz rendőri segítséget kérni, ha egy kiskorú esetleg nem hajlandó elhagyni a trafikot.

Közben a Párbeszéd Magyarországért egyik képviselője azt állítja: Orbán Viktort is elérte a trafikmutyi, a miniszterelnök birtokát művelő  család kapta az egyetlen felcsúti dohányboltot. Erről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik