Belföld

Szelesen, esősen, hűvösen kezdődik a hét

eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )

Fokozatosan javul az idő az elkövetkező napokban, a hétvégi strandolásra nem sok esély látszik.

Hétfőn a középső és a keleti tájakon számíthatunk még esőre, záporokra, közben a Dunántúlon már napos időre van kilátás. Az élénk, erős északnyugati, északi szelet főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 5-12°C között alakul a hőmérséklet, délután 15-20 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre már csak az erős szél miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre. Mint írták: a Dunántúl északi és középső részén, valamint a főváros térségében az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökés 70-80, a Bakonyban és a Balatonnál kis területen 85-90 kilométer/órás lehet. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. Északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat, rövid idő alatt 10-20 milliméter csapadék is hullhat – tették hozzá.

A hűvös hajnal után már országszerte sok lesz a napsütés kedden, mérséklődik a légmozgás is, de egy-egy erős széllökés még helyenként előfordulhat. Kellemesebb időre, 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Szerdán folytatódik a napos, száraz idő, a légmozgás is gyenge, mérsékelt marad. 22 és 26 fok közé melegszik a levegő a délutáni órákra. Melegfronti hatás várható.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre van kilátás, helyenként megélénkül, megerősödik majd a déli, délkeleti szél. Pénteken még melegebb idő várható, viszont délután már a hétvégi „menetrendszerű” hidegfront várható záporokkal, zivatarokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik