Belföld

Megyei polgárőr tagtoborzó volt Mórahalmon

Azért, hogy minél kevesebben legyenek bűncselekmények áldozatai.

Dobó Rudolf a Mórhalmi Polgárőr egyesület elnöke elmondta: nagy szüksége van az egyesületnek az új tagokra és mindent megtesznek azért, hogy minél többen jelentkezzenek polgárőrnek. Véleménye szerint optimális létszáma az egyesületnek 30 fő, amivel a megelőző munkát az elvárásoknak megfelelően megtudják oldani.

Zélity László Szegedi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a működési területükön nagyon jó polgárőr egyesületek működnek, jó a közösségi életük, jól együttműködnek a rendőrséggel. Biztos volt abban, hogy Mórahalomnak is szüksége van nagyobb létszámú polgárőrségre, hisz a polgárőrmunka az megbecsült tevékenység.

Elmondta továbbá: a megyében nem olyan régen alakult újjá a szentmihályi polgárőr egyesület, a tagok olyan boldognak látszottak, hogy tehetnek a település közbiztonságának javításáért, és nekik is köszönhető bűncselekmények számának jelentős csökkenése.

A rendőrség erkölcsileg elismeri a polgárőr egyesületeket -tette hozzá Zélity László, aki úgy gondolta: Mórahalom jogkövető polgárai is elismerés hangján beszélnek a polgárőrök tevékenységéről. Végül rendőrvezető megköszönte az érdeklődőknek, hogy eljöttek erre a polgárőr tagtoborzóra, mert szerinte nagy szükség van a településen a polgárőrökre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik