Belföld

“Mi történik ebben az országban?”

diakok-kerdesei(1)(960x640).jpg (demonstráció, kérdések, diákok, )
diakok-kerdesei(1)(960x640).jpg (demonstráció, kérdések, diákok, )

Figyelemfelhívó flashmobot szervezett egy tucat diák Budapesten.

Kérdéseikkel az utcára vonultak a fiatalok: először a Deák téren, majd a Vörösmarty téren sétálgattak táblákkal a kezükben, melyekre az őket nyomasztó problémák voltak ráírva. Hangot is adtak elégedetlenségüknek: hangosbeszélőn is feltették a kérdéseket, többek közt azt, hogy: Miért veszik el a jövőnket? Az idő szelektívvé teszi a memóriát? Pont ők akarnak minket erkölcsre tanítani?

Tábláik hátoldalán is betűk szerepeltek, ezek egy sorba rendezve a VÁLASZOK?! feliratot adták ki.

A szervezők elmondták: a flasmobozók többször szóváltásba keveredtek, volt, aki lekommunistázta őket, de voltak olyanok is, akik támogatásukról biztosították a fiatalokat.

Fotó:Gyetvai Dániel

A demonstráció zárásaként a Kossuth térre vonultak, ahol a kordonokra ragasztották a kérdéseket tartalmazó lapokat, abban a reményben, hogy választ kapnak rájuk az ország döntéshozóitól.

Fontosnak érzik, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy vannak még problémák, különös tekintettel az úgynevezett oktatási reformokkal kapcsolatban – mondták el a szervezők akciójukról. Hozzátették: azért nem értenek egyet a változtatásokkal, mert következetlennek és megvalósíthatatlannak látszik az egész, és ezért bizonytalanná tette őket saját és tanáraik jövőjét illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik