Belföld

Trafikmutyi: feljelentették a szekszárdi polgármestert

A DK hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz Szekszárd fideszes polgármestere ellen. Mit lép a legfőbb ügyész?

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere ellen a hvg.hu birtokába került hangfelvétel miatt – írja az MTI.

Vadai Ágnes, a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke, független országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón közölte a hírt, ahol elmondta azt is, elvárják a nyomozó hatóságtól, hogy minden más pályázatot vizsgáljanak meg, valamennyi fideszes országgyűlési képviselő és polgármester megkérdezésével.

Lapunk megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy ők mit kívánnak tenni a hangfelvétel ügyében, milyen lépéseket terveznek. Fazekas Géza sajtószóvivő kérdésünkre írásban azt közölte, az ügyészi szervekhez érkeztek a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedéséről kiírt pályázatot érintő olyan kérelmek, amelyek benyújtói az ügyészség közérdekvédelmi feladatkörébe tartozó intézkedések megtételét kérték. Ezen kérelmek elbírálása pedig folyamatban van.

„A kérelem elbírálása kiterjed az ügyészség hatáskörének vizsgálatára is, mivel az ügyészségről szóló törvény szerint vizsgálat megkezdésére abban az esetben lesz lehetőség, ha a törvénysértés az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörébe tartozik” – tette hozzá.

Közben egyébként egy blogger arról elmélkedik, vajon ki fogja elvinni a balhét. Véleménye szerint egy középszintű minisztériumi vezetőt neveznek majd meg. Ha kíváncsi arra, miért, kattintson a válaszért.

Ha pedig olyan története van, ami a mutyigyanút erősíti, ossza meg a Tafikmutyi bloggerével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik