Belföld

Aláírásgyűjtés: már a munkahelyen sincs nyugtunk

A szegedi IKV-nál reszicsökkentést támogató íveket helyeztek ki a dolgozóknak. A vezérigazgatója azt írta körlevelében, hogy nem kötelező aláírni.

Kapcsolódó cikkek

A szegedi IKV-nál vezérigazgatói körlevélben hívták fel a dolgozók figyelmét arra, hogy a titkárságon bárki aláírhatja a Fidesz rezsicsökkentést támogató ívét – számolt be az Index.

Igaz, a levélben arra is felhívják a figyelmet, hogy az aláírás nem kötelező, és hogy a “Vezérigazgató Úr” nem kívánja megnézni, ki írta alá az ívet, és ki nem.

Egy biztos, a Szeged24 megkeresésére senki nem mert nyilatkozni, ami azt jelzi, a dolgozók nem érzik magukat biztonságban.

Nagy Ferenc vezérigazgató egyébként azt mondta a Délmagyarország című lapnak, hogy a munkahelyeken munkaidőn kívül lehet aláírást gyűjteni. Az Index ehhez már csak annyit tesz hozzá: ugyan ki tartózkodik a munkahelyén munkaidő után?

Szeged MSZP-s alpolgármestere szerint a levél rendszerváltás előtti stílusú, utolsó mondata pedig (ami arról szól, hogy a vezérigazgató nem fogja megnézni, ki írta alá az ívet, és ki nem) fenyegető.

Hogy valójában mennyire lehet hiteles az aláírásgyűjtés? A Hír24 “álruhában” tesztelte ezt. Kollégánknak több mint tízszer sikerült különböző neveken szignóznia, hogy támogatja a rezsicsökkenést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik