Belföld

Szombaton viharos széllel jön a lehűlés

Szombaton és vasárnap hidegfront alakítja hazánk időjárását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma alapvetően napos idő valószínű, kevés gomoly-, illetve változó mennyiségű fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.
Pénteken eleinte időnként, majd többször megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok között alakul.
Szombaton gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, kevés napsütés valószínű. Eső, zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá vál.k.A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok között alakul.
Vasárnap többször megnövekszik a felhőzet, de több-kevesebb napsütés is várható. Zápor előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik