Belföld

Rendőrmotorosok sikere Németországban

Az élen végeztek a Bács megyei rendőrök a rendőrmotorosok számára rendezett németországi versenyen. Útban kifelé. egy balesetnél elterelték a forgalmat, míg német kollégáik megérkeztek.

A németországi Kulmbachban április 26. és 29. között megrendezett 13.Nemzetközi Motorkerékpáros Találkozón és Rendőrmotoros Versenyen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrvezetője, Papp Tibor r.főtörzszászlós a III. helyezést érte el. A magyar delegáció másik tagja Réz Gyula r.főtörzszászlós szolgálatirányító parancsnok volt, aki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályán teljesít szolgálatot, ő a VII. helyen végzett -tudta meg a Szeged24 a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Nemzetközi Rendőrmotoros Versenyen 14 ország küldöttei vettek részt. Papp Tibor motoros-rendőr bronzérme még szebben csillog, hiszen az előkelő III. helyezést úgyérte el, hogy a németországi megmérettetés szabályai és az ügyességi pálya kialakítása nagyban eltért a magyarországi hasonló versenyek követelményeitől. Az I. helyen egy angol, a II. helyen pedig egy holland rendőr végzett. Papp Tibornak a bronzérmet, és az elismerő oklevelet Reinhard Kunkel úr, Felső-Frankföld rendőrfőnöke adta át.

A kétfős magyar delegáció azonban nem csak a versenyen bizonyította rátermettségét. A versenyre tartó útjukon 2013. április 26-án a németországi háromsávos 9-es autópályánNürnbergtől kb. 46 kilométerre a legbelső sávban, közvetlenül előttük ütközött összehárom személyautó. Az anyagi káros balesetben senki nem sérült meg, azonban a nagyon erős forgalom miatt a baleseti helyzetet igen veszélyesnek ítélték meg motoros-rendőreink, ezért a szolgálati motorjaik megkülönböztető jelzését bekapcsolva a külsősávokra terelték a forgalmat.
Az illetékes autópálya rendőrség 15 perc múlva ért a helyszínre és köszönetüket fejeztékki a magyar rendőröknek, hogy megelőzték a további baleset kialakulását. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik