Belföld

Ő lehet Szalai Annamária utódja

Koltay András (Koltay András)
Koltay András (Koltay András)

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) Koltay Andrást, a médiatanács tagját javasolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöki posztjára.

Tudatták: Koltay András a társszabályozási rendszer kialakítása és működtetése során szerzett tapasztalataik szerint megfelel a pozícióra.

Az egyesület elvárása, hogy a jelölt aktívan elkötelezett legyen a médiatartalmak legszélesebb szabadsága és sokszínűsége mellett, tudja, hogy a média egyik alapvető szerepe a politikai és egyéb hatalom ellenőrzése, a szabályozási rendszeré pedig – egyebek mellett – az, hogy ennek a szerepnek az érvényesülését elősegítse.

Eddig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra az általa javasolt személy nevét: a szervezet Majtényi Lászlót, az Országos Rádiós és Televízió Testület egykori elnökét nevezte meg.

A hatóság élére azt követően javasol jelöltet a miniszterelnök az államfőnek, hogy a korábbi vezető, Szalai Annamária április 12-én elhunyt. Javaslattétele előtt a törvényi előírásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök konzultál a szakmai szervezetekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik