Belföld

Nincs többé régi tévé!

Azok számára, akik szeretnének otthon kikapcsolódni, a Samsung legújabb Smart tévéi tökéletes megoldást jelentenek. Az óriási, páratlanul szép kijelző a családi összejövetelek középpontja lehet, a készüléken elérhető egyedi tartalmak pedig minden családtag igényeit kielégítik, legyen szó időjárás előrejelzésről, az aktuális hírekről vagy éppen a játékokról.

A Samsung újdonságait úgy tervezték, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig a család minden tagja könnyedén kezelje őket. Az alkalmazások és tévécsatornák letisztult, átlátható kezelőfelületen jelennek meg, és közöttük ma már a tudományos-fantasztikus filmekbe illő módszerekkel lehet váltani: elég csak inteni egyet a kezünkkel, és a készülék máris készen áll az utasítások fogadására, például a csatornaváltásra vagy a hangerő beállítására. Ezzel a Smart Interakció névre keresztelt funkcióval a televízió képe többek között egy mozdulattal kinagyítható vagy éppen elforgatható. A beépített kettős tunernek köszönhetően pedig kompromisszumot sem kell kötnie a családtagoknak, hiszen a technológia segítségével mialatt apa a bajnokság összefoglalóját követi az egyik sportcsatornán, addig a gyerekek ugyanebben az időben a kedvenc meséiket nézhetik egy rajzfilmcsatornán a televízióra csatlakoztatott táblagép képernyőjén. Ha pedig a meccsnézés közben sürgősen a mellékhelyiségbe kell látogatni, a Smart View alkalmazás segítségével okostelefonon is követhetők a történések addig, amíg nem tudunk visszatérni a tévé képernyője elé.

A készülékeknek ráadásul az elavulástól sem kell félniük. A Samsung az egyetlen gyártó ma a világon, amelynek 7-es és 8-as sorozatú Smart tévéi folyamatosan fejleszthetők anélkül, hogy új készüléket vásárolnánk – ugyanis egy kis doboz, a hátoldali csatlakozóba illeszthető, Smart Evolution Kit névre hallgató kiegészítő segítségével a televízió mind hardveresen, mind szoftveresen évről évre frissíthető. Ez azt jelenti, hogy egy új tévé megvásárlása nélkül válnak elérhetővé az aktuális csúcsmodell tulajdonságai.

A Smart tv-k világában a műsorok hagyományos megtekintése a szórakozásnak már csupán egy, és nem is feltétlenül a legjellemzőbb formája. A monitorokhoz képest óriási képernyő az internetezést új szintre emeli, hiszen a kanapén ülve mindennél kényelmesebb a böngészés: a felhasználók korábban elképzelhetetlen méretű felületen olvashatják vagy nézhetik az őket érdeklő tartalmakat. Hasonlóképp, a beépített Skype kliens segítségével a videotelefonálás is egészen új élménnyé válik a tévén keresztül – olyan, mintha szemben ülnénk beszélgető partnerünkkel. Ma már a közösségi oldalak rajongóinak sem kell feltétlenül számítógépük elé ülniük, hiszen a Facebook kliens révén egyszerűen tájékozódhatnak arról, hogy mik történtek ismerőseikkel – a feltöltött képeket pedig végre igazán látványos formában, óriási méretben tekinthetik meg. Azok számára pedig, akiket még ez sem elégít ki, a Video on Demand szolgáltatás olyan videomegosztók és online videotékák használatát kínálja a Samsung Smart tévéken, mint például a Youtube, a Moziaréna vagy az Appzee.


Habár sok konyhában eddig is volt tévé, mostantól nemcsak szórakoztatni tud, hanem a főzésbe is besegíthet. A Chef a családban alkalmazás a szezonális magyar ételek pontos receptleírását tartalmazza, segítségével elsajátíthatók azok a konyhai műveletek is, amelyeket csak szakácsiskolában lehet megtanulni – nem csak szövegesen, hanem videókon keresztül is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik