Belföld

Kiszámíthatatlan hetünk lesz

felhős-ég (felhők, )
felhős-ég (felhők, )

A téliesen kezdődő, majd nyárba forduló április után egy kis szeszélyes tavaszban lesz részünk.

Hétfőn az ország keleti, északkeleti részén hosszabb, másutt inkább csak rövidebb időre süt ki a nap. A keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé várható ismétlődő zápor, zivatar, főként a középső vidékeken felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22, 27 fok között valószínű, de nyugaton ennél hűvösebb, keleten melegebb is lehet. Késő estére 14, 22 fok közé hűl le a levegő.

Gyakran lesz erősen felhős az ég, napos időszakokra inkább keleten számíthatunk kedden. Többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél délen és nyugaton megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 20, 28 fok között alakul.

Szerdán a hosszabb napos időszakok mellett főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínű erősebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé zápor, zivatar is valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban viharos is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

A hét második felében is marad a felváltva napos, felhős idő a hőmérséklet csúcsértékei 25 fok körül alakulnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik