Belföld

Másodfokú riasztás: vihar, jégeső, erős szél

vihar (viharos, )
vihar (viharos, )

Hétfő éjfélig az egész országban számítani lehet heves zivatarokra. Egy-egy intenzív záporból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Hétfő délután délnyugat, dél felől egy zivataros zóna kialakulása valószínű, amely a délutáni, kora esti órákban északkelet felé helyeződve vonulna át az országon. Intenzív zivatartevékenység az esti órákig az ország középső harmadán (Duna-Tisza köze és a Dunántúl keleti része) várható. Elsősorban ebben a térségben a zivatarokhoz 30 mm-t meghaladó csapadék, nagyobb méretű (>2 cm) jég és 70-90 km/h körüli szélroham is valószínű helyenként.

Bács-Kiskun, Pest, Csongrád, Heves és Jász-Nagykun megyében másodfokú riasztás van érvényben.

Fotó: Kummer János

Az előttünk álló éjszaka a Dunántúlon (annak is kiemelten a nyugati felében), illetve a Duna-Tisza közén várhatóak elszórtan zivatarok, amelyeket jégeső (helyenként 1-2 cm) és felhőszakadás kísérhet.

Az alábbi videót a Hír24 munkatársa készítette Óbudán. Amennyiben Önnek is van képe, felvétele a viharról, küldje el email címünkre, az info@24.hu-ra, mi pedig a legjobbakat közzétesszük!

Több repülőgép nem tud leszállni Budapesten

Az időjárási körülmények miatt több repülő nem tud leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délután – derül ki a flightradar24.com élő radarképéből. A radaron látható adatok szerint a Lufthansa frankfurti, az Air France párizsi, a Ryanair londoni, a Brussels Airlines brüsszeli és a Wizz Air kijevi járata sem tudott leszállni, ezek a gépek jelenleg a légtérben várakoznak.

Holnap sem ússzuk meg

Kedden napközben a Dunántúl keleti felében többfelé, továbbá a Duna-Tisza köze egyes részein, illetve az északkeleti megyékben kis területen számíthatunk zivatarokra. Az esti órákra a Dunántúl nagyobb részére átterjedhetnek a zivatarok. A zivatarokat továbbra is helyenként felhőszakadás (30 mm-t meghaladó csapadék) kísérheti. Heves kisérőjelenségekre a mainál kisebb valószínűséggel számíthatunk, de főként a Dunántúl keleti felében néhol előfordulhat nagyobb méretű (>2 cm) jég és 80-90 km/h körüli széllökés.

Négy megye kivételével – Borsod,Szabolcs, Jász-Nagykun, Békés – elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a jelenlegi előrejelzés szerint.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 22, 27 fok között alakul, keleten melegebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik