Belföld

DK: A kártékony poszt miatt esélyes Orbán

A Szabad Város blog csütörtöki bejegyzésében azt írta, Gyurcsány Ferenc nem megoldása, hanem oka Orbán korszaknak. A DK alelnöke szerint meg az ilyen bejegyzések és az összefogás hiánya miatt választják újra a Fideszt.

Csütörtökön közöltük a Szabad Város blog egyik bejegyzését, melyben a szerző, WAW, azt elemezte milyen szerep juthat Gyurcsány Ferencnek. Postafordultával megkapta szerkesztőségünk a Demokratikus Koalíció szegedi vezetőjének, Orosz Gábornak a válaszát, melyet változtatás nélkül közlünk.

Kedves WAW!

Érdeklődve olvastam blogbejegyzésed és megértettem, miért ma is Orbán Viktor a választás esélyese. A probléma ugyanis nem Gyurcsány Ferenc, hanem az efféle, kártékony írásművek, amelyek szerzői még mindig nem értik, hogy az ellenzéki oldalon teljes összefogásra van szükség.

Azt írod például, hogy “az Orbán-korszak ugyanis úgy kezdődött, hogy 2006. és 2009. között sikerült lerombolni a baloldali és liberális szavazóknak a hitét, hogy képesek vagytok az országot akár közepes színvonalon kormányozni.” Kár, hogy ez nem igaz. A Gyurcsány-kormány idején egyensúlyközelbe került a költségvetés, csökkent az infláció, alacsonyabb volt a munkanélküliség, az államadósság. Kevesebb bűncselekmény történt, utak, hidak, kórházak, iskolák épültek és fontos reformok indultak el, akkor jött a Mercedes, ide költözött az unió innovációs központja és idejárt a világ összes vezető politikusa. A sort még hosszan sorolhatnám. Amikor Gyurcsány Ferenc távozott, 1,5 millió szavazója volt az MSZP-nek, ebből a választásra alig egymillió lett, és a mai támogatottság sem éri el a távozáskori szintet.
Gyurcsányra 2,4 millióan szavaztak 2006-ban, választási győzelmével még négy évre távol tartotta a hatalomtól Orbánt. Kormányzati időszakára minden demokrata büszke lehet. Bajnai és Mesterházy pedig azért nem mond olyat Gyurcsánynak, hogy nincs rá szükség, mert tudják, hogy van, de azt is tudják, hogy ő a legtehetségesebb hármuk közül. Bajnaiból Gyurcsány csinált háromszoros miniszter, majd miniszterelnököt, Mesterházy államtitkára volt miniszterként és frakcióvezető-helyettes, amikor kormányfő volt.
Félsz Te is Gyurcsánytól, ez az igazság, pedig nincs rá okod, megeszed a Fidesz karaktergyilkossági kísérletét. Aki Te kiiktatnál, védelmezi a demokráciát, és az egyetlen olyan pártot vezeti, amelynek tiszta a gazdálkodása. Majd ha Te annyit adtál az országért, mint ő – például ártatlanul meghurcolnak -, akkor lesz hiteles a mondanivalód. Addig viszont csak árt. Érdemes lenne ezt befejezni.

Üdvözlettel:

Orosz Gábor
ügyvezető alelnök
Demokratikus Koalíció Szeged

Ajánlott videó

Olvasói sztorik