Belföld

Öt szegedi pneumobil a nemzetközi versenyen

Rekordszámú csapattal képviselteti magát a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a VI. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen.

A csapatok között a pneumobil versenyek történetében már öreg rókának számító formációk mellett idén az újoncok is szép számban feltűntek.

A DIFF-AIR Szeged csapat négy hallgatóból áll, akik közül mindenki másban jó. Fő célkitűzésük, hogy jó eredménnyel szerepeljenek a gyorsulási számban és a MK Laren csapat hagyományait szeretnék megőrizni.

A tavalyi győztes MKLaren csapat az idei versenyre két fővel nevezett be az úgynevezett Senior kategóriában. “Úgy éreztük, hogy hiába idős, és sok mindent látott már a járművünk, mielőtt végleg nyugdíjba vonulna, adunk még neki egy teljes padló gázt, és megpróbáljuk felvenni a kesztyűt a fiatal csapatokkal és innovatív gépeikkel” – olvasható a csapat közleményében.

A Pepp-Air csapat fő célja a tapasztalat és ismeretszerzés és persze egy előkelő hely megszerzése a versenyen.

A Pneugeot fedőnevű, a verseny immáron kiöregedőben lévő senior csapata. A csapat a verseny kedvéért mindent megtesz: időt nem sajnálva tervez és kivitelez.

A Szegedi Csillag csapat két tagja, a tavalyi győztes, MK Laren csapatban indult, és egy új taggal kibővülve indulnak az idei viadalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik