Belföld

Kiss-Rigó László: kétszer annyit ér az OTP támogatása

Támogatja az OTP Bank a Szeged-Csanádi Egyházmegye közszolgálati tevékenységét. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá.

Windheim József, a bank dél-alföldi régióért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, az egyházmegye közszolgálati tevékenysége, illetve karitász szervezetének munkája teljes egészében illeszkedik a pénzintézet stratégiai céljaihoz, társadalmi szerepéhez. Az OTP ezért vállalta, hogy az egyházmegye területén gyűjtőládákat helyez ki, illetve a támogatások fogadására számlát is nyit, és megduplázza az ide érkező pénzadományokat – közölte a szakember.

Kiss-Rigó László püspök elmondta, az egyházmegye mint “élő közösség” komoly közszolgálati tevékenységet végez. Öt szociális intézményükben 863 idős, illetve fogyatékkal élő embert gondoznak. A gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat által öt megyében, valamint a fővárosban működtetett nevelőotthonokban és nevelőszülői hálózatban mintegy háromezer gyermekről és fiatalról gondoskodnak.

Az egyházmegye 28 közoktatási intézményében több mint kilenc és félezer diák tanul, a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémián a Kárpát-medence minden részéről érkező fiatal focisták tehetséggondozását és oktatását végzik. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola két karán 360 hallgatót tanítanak.

A püspök a pénzintézettel kötött megállapodás előzményeit bemutatva közölte, néhány esztendeje az egyházmegye lapjában bemutatta közszolgálati tevékenységüket, és kérte, aki teheti, lehetőségeihez mérten támogassa munkájukat. Mint mondta, ezt követően rendszeresen érkeztek támogatások, jellemzően az egyházmegye szegényebb sorban élő tagjaitól.

Kiss-Rigó László úgy fogalmazott, az OTP Bank támogatásától nem várja az egyházmegye anyagi helyzetének látványos fellendülését, a segítség erkölcsi jelentősége azonban igen komoly, hiszen minden jó szándékú adományozó tudhatja, az általa adott összeg kétszer annyit ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik