Belföld

Szegeden is bemutatkozik a “Jövő Hídja” program

Új Tisza-híd  (csiszolás, flex, sarokcsiszoló, építőipar, híd, munkás, )
Új Tisza-híd  (csiszolás, flex, sarokcsiszoló, építőipar, híd, munkás, )

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 45 millió forintos támogatásnak köszönhetően az idén már négy városban rendezik meg a tudományt népszerűsítő eseménysorozatot.

A Nemzeti Innovációs Hivatal kiemelt feladatának tekinti a kutatói életpálya népszerűsítését. A programsorozat célja, hogy közel vigye a tudományt mindenkihez, főként a fiatalokhoz – mondta Deák Csaba, a hivatal elnökhelyettese, a program védnöke az esemény keddi budapesti nyitórendezvényén.

Az országosra bővített program az idén is a műszaki és természettudományokra, a kutatói és mérnöki életpályára szeretné irányítani a figyelmet. Fontos célja a tudásintenzív iparágak és azok eredményeinek bemutatása, illetve a jövő generációinak orientálása ezek felé.

Az eseménysorozat Győrben indul útjára május 1-jén, ahol megrendezik az alternatív hajtású járművek futamát, illetve látványos újdonságokkal találkozhatnak az érdeklődők.

A tervek szerint Debrecenben augusztus közepén, Szegeden augusztus végén tartják a programot, a zárás pedig a szeptemberi budapesti Jövő Hídja a Lánchídon elnevezésű rendezvény lesz. Az alternatív hajtású járművek mellett színes programokkal mutatkoznak be kutatóintézetek, egyetemek, innovatív vállalatok, fiatal kutatók, mérnökök.
Az eseménysorozatot a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával a The Hyperion Group Kft. és az Innocenter Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik