Belföld

Ősemberből emberré lehetünk

Mindez megtehetjük azon a kőkorszaki kiállításon, amely csütörtökön nyílik a Móra Ferenc Múzeumban.

“Még meg sem nyitottunk, de akkora az érdeklődés, hogy már azon töprengünk, meghosszabbítsuk-e a hivatalosan augusztus elejéig nyitvatartó kőkorszaki kiállítást” – árulta el a Szeged24-nek a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.

Kérdésünkre Medgyesi Konstantin elmesélte: interaktív elemekkel az ősember világát mutatja be az új kiállítás. Rögtön a bejáratnál az ismert kőkorszaki szaki rajzfilmfigurák, Frédi és Béni rekonstruált, lábbal hajthatós járgányába szállhatnak be kicsik és nagyok, kipróbálva azt, és fénykepezkedhetnek benne.

Aztán a folyosón egy tablón, kronológikus idővonalban bemutatva megindul a tárlat, és megtudhatjuk útközben, hogyan vált emberré az ember.

A tárlat aztán két kiállítótérben is látható. Az egyikben egy őskori barlangot készítettek el a szakemberek, korabeli barlangrajzokkal. A másikban egy kőkorszaki freskó látható, amely bemutatja az őskori állatvilágot.

Az interaktív elemek egyik teremből sem hiányoznak. Kipróbálhatunk egy őskori homokozót és egy számítógépes játék segítségével azt is, hogyan kellett vadásznia az ősembernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik