Belföld

Érj haza biztonságban!

kozlekedes-autopalya(960x640)(2).jpg (közlekedés, autópálya, forgalom, )
kozlekedes-autopalya(960x640)(2).jpg (közlekedés, autópálya, forgalom, )

Így akarja csökkenteni a közlekedési baleseteket a kormány.

Az Új Széchenyi Terv közlekedésbiztonsági programja a www.erjhazabiztonsagban.hu címen érhető el. Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetéről, a projekt előkészítéséről és a kivitelezés előtt álló beruházásokról találhatnak bőséges információt az érdeklődők – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tervezett fejlesztések rendkívül sokfélék új autópályás kapaszkodósávok építésétől a vasúti átjárók fényjelzéseiben működő hagyományos izzók nagyobb fényerejű LED-ekre cseréléséig. A közös nevező, hogy baleseti gócpontokban szüntetik meg a fokozott kockázatot az adott helyen leghatékonyabban alkalmazható megoldással.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a nyitóoldalon közölt köszöntőjében jelzi: a program komoly érdemének tartja, hogy a tételes projektlista a közútkezelők, a vasúttársaságok és a rendőrség szakembereinek javaslatai alapján állt össze. A fejlesztési csomag kezdeményezője szerint a külön-külön viszonylag kis költségű beruházások hathatóan segíthetik a személyi sérüléses balesetek számának visszaszorítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik