Belföld

A szegedi újszülöttmentőkért futottak

Szegedi-mentok(960x640).jpg (Szegedi mentők)
Szegedi-mentok(960x640).jpg (Szegedi mentők)

Egy szegedi bevásárlóközpont támogatásával Rotaract Életmentő Futáson vehetett részt több mint 700 regisztrált futó; az így befolyt összeggel segítve a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványát.

A 3 km-es kört gyermekek és felnőttek közösen futották le az Árkád tetőparkolójáról indulva majd szintén oda visszaérkezve. A közös sportolás előtt és után pedig számos érdekes programmal készültek a szervezők. A táncos bemutatók mellett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője életmentő bemutatót tartott, illetve az érdeklődők a koraszülött mentőautót is megtekinthették a helyszínen. A közönség a nyújtások alatt Cserpes Laura színész, énekesnő előadását élvezhette.

A 14 év alatti mezőnyben az első három leggyorsabbnak Négyöklű Erik, Fábián Soma és Bozóki Richárd bizonyult. A nők közül Balogh Annabella, a férfi csoportban pedig Lukács István érkezett meg elsőként a célba. Magyarország számos pontjáról érkeztek rotaractos aktivisták a jótékonysági futásra, akik közül pedig Bödő Gergely végzett az élen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik