Belföld

Záporok űzik el a kánikulát

eső (eső, időjárás, esernyő, )
eső (eső, időjárás, esernyő, )

Hétvégén nyugaton felhős lesz az ég, keleten folytatódik a tavaszi kánikula.

Szombaton a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég és elszórtan számíthatunk záporok, néhol zivatarok kialakulására (elsősorban Zala és Somogy megyében, illetve a Duna vonala mentén), miközben a Tiszántúlon inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést.

A déli, délnyugati irányból fújó szél a Dunántúl északnyugati felén megélénkül, többször megerősödik, másutt általában mérsékelt marad élénk lökések kíséretében. A hőmérséklet a délutáni órákra a középső és keleti ország részben 25 és 30 fok közé emelkedik, a felhősebb Dunántúlon általában 22 és 25 fok közötti értékekre számíthatunk, ám előfordulhatnak területek, ahol nem melegszik 20 fok fölé a levegő.

Vasárnap már országszerte felhős lesz az ég, de emellett mindenütt várható több-kevesebb napsütés, elsősorban északon, északnyugaton alakulhatnak ki néhol záporok. A délnyugati szél mérsékeltnek ígérkezik.

Hétfőn újra naposabb időre számíthatunk, felhősebb tájak inkább csak a Dunántúl északnyugati részén lehetnek. A délies légmozgás általában gyenge lesz. Kedden ismét több lesz a felhő hazánk felett, de csak északnyugaton alakulhatnak ki záporok. A délies légmozgás gyengének ígérkezik. A jövő hét közepén hűvösebb levegő érheti el hazánkat és ennek hatására változékonyabbra fordulhat az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik