Belföld

Elmenekül az ünneplés elől Orbán

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

El akarja kerülni a zajos ünneplést. 2018-ban BL-döntőt szeretne Budapesten.

„Arra törekszem, nehogy itthon legyek. 50 évesnek lenni ugyanis nem érdem, hanem állapot. Szeretném elkerülni azokat a pillanatokat, amiket túlzásnak lehet tekinteni. Elkerülném a zajos, látványos ünneplést, úgyhogy a feleségemmel abban maradtunk, elmegyünk az országból azon a hétvégén. Lehet, hogy csak Bécsig, de lehet, hogy a Tátráig, de az is lehet, hogy Kolozsvárig. Úgy tervezzük, hogy magunk leszünk a gyerekekkel. S a feleségem megígérte, hogy meglepetésparti sem lesz” – mondta el a Blikknek a születésnapjára vonatkozó kérdésre a miniszterelnök.

Orbán azt is kifejtette, hogy a most épülő stadionokat nem a futballistáknak építik, hanem az embereknek. Hozzátette, Magyarország olyan hely, ahol, ha kipattan valami ötlet, a sokszor hangosabb kisebbség olykor sokakat elbizonytalanít. Ezzel Orbán azonban nem foglalkozik.

„Vannak dolgok, amelyeket meg kell csinálni, a Puskás stadiont mindenképp rendbe kell hozni, mert 2018-ban a BL-döntőt szeretnénk fogadni. Az MLSZ elnökével már beszéltem erről. Az összes volt szocialista országban rendbe hozták a stadionokat, miért nekünk kellene szégyenkeznünk?”

2013. május 31-én – a kormányfő születésnapján – Budapesten, a Belvárosi Plébániatemplomban hálaadó szentmisét taratnak Orbánért. A templom plébánosa, Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnöke. Ő korábban egy médiakonferencián kifejezte büszkeségét a jelenlegi kormány intézkedései iránt, amelyek képesek voltak végre  megkérdőjelezni a sokáig megkérdőjelezhetetlennek tűnő liberális hatalmi pilléreket, a pénzvilág és a tömegmédia legyőzhetetlennek tűnt hatalmi ágazatait.

Forrás: Facebook

Az egyházi előírások értelmében a hívek kérhetik, hogy a pap az általuk megnevezett személyeknek szentelje a szertartást. Bármilyen „nemes szándéktól” vezérelve lehet kérni szentmisét: élőkért, halottakért, katolikusokért, nem katolikusokért, hívőkért vagy nem hívőkért is. Orbán Viktor miniszterelnök egyébként református vallású.

Az FN24 információi szerint a kezdeményezés nem a plébániáé, hanem – mások mellett – a Magyar Hírlapban is publikáló Szentmihályi Szabó Péteré.

Orbán Viktor azonban nem tudott a kezdeményezésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik