Belföld

Diákújságírók Vásárhelyen

Harminc diákújságírót lát vendégül Hódmezővásárhely. Az középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló képzés a gasztronómia, a mezőgazdaság és a népi kultúra köré fonódik.

Hódmezővásárhely megújult belvárosa és a Tornyai János Kulturális Városnegyed szakmai intézményei az egyik fő célpontja annak a harminc diákújságírónak, akik a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének (DUE) szervezésében vesznek részt április 26-28 között egy háromnapos képzésen -tudta meg a Szeged24 Elek András sajtóreferenstől.

Április utolsó hétvégéjén tartják Hódmezővásárhelyen azt a fiatal újságíróknak szóló képzést, melyre harminc középiskolást és egyetemistát várnak a szervezők.

A programot a Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) rendezi és a gasztronómia, a mezőgazdaság és a népi kultúra lesz a vezérmotívum. A DUE diákújságíró hétvégéjének célja, hogy olyan újságírókat neveljenek ki, akik jártasak a vidéki, illetve a vidékfejlesztési és állattenyésztési témákban.

A hétvége folyamán a diákújságírók megtekintik a Tornyai János Múzeumot, a város néprajzi értékeivel a Népművészeti Házban, illetve Ambrus Sándor fazekasmesternél ismerkednek, valamint ellátogatnak az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik