Belföld

Trafikmutyi: ez már biztosan nem lehet igaz

A hvg.hu arról ír, hogy a Fidesz helyi vezérei döntötték el, ki nyithat trafikot, de szerintünk csak félreértés az egész.

Egyre durvul ez a trafikmutyi, nem elég, hogy szegény polgármestereket és rokonaikat újságírók zaklatják folyton, akik nem értik meg, hogy igenis van olyan, hogy egyszerre több száz polgármester-rokon érzi magában a késztetést, hogy árulhasson cigit, most még szegény fideszeseket is megvádolják.

A hvg.hu írja: forrásaik szerint a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát, a listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot.

A lap szerint a módszer a követkekező volt:  a választókerületi elnökök megkapták a területükön a dohánybolt nyitására pályázók listáját, hogy véleményezzék azt, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ez alapján hozta meg a döntését.

Őszintén szólva, én ezt nem tudom elhinni. Szerintem csak az történhetett, hogy ezek az emberek több szem többet lát alapon segíteni akartak, és most kiforgatják ezt is. Jó lenne, ha Orbán Viktor is mondana végre valamit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik