Belföld

Zászlós jobbikosok zavarták meg Gyurcsányt

gyurcsany(210x140)(1).jpg (gyurcsány)
gyurcsany(210x140)(1).jpg (gyurcsány)

Tapintható félelemről beszélt a DK elnöke Hajdúböszörményben. Egy árpádsávos zászló azonban kicsit megakasztotta.

Gyurcsány Ferenc kifejezetten örült, hogy nem üres terem várta, hanem közel 120 érdeklődő fogadta a hajdúböszörményi művelődési központ pódiumtermébe meghirdetett lakossági fórumon. A haon.hu beszámolója szerint a Demokratikus Koalíció elnöke kedden Görbeházán szimpatizánsokkal találkozott, járt Józsán, illetve a már említett Hajdúböszörményben is. Általában nem mindenhol fogadják tárt karokkal, olykor az iskolaigazgatók sem tudják „hova tenni” érkezését.

A hajdúböszörményi művelődési házban tartott előadásán tapintható félelemről beszélt a volt kormányfő. Szerinte a rendszer megtöri az emberek gerincét, alakoskodásra kényszerít; a polgárok többsége fáradtan, erőt vesztve néz a holnapba; óriási a távolság a kormány sikerpropagandája és a hétköznapok hiánya között. „Olyan fajta félelmet tapasztaltam, amelynek nincs is előzménye az utóbbi évtizedekben, sőt még a nyolcvanas évek második felének levegője is szabadabb volt” – mondta Gyurcsány.

Az exminiszterelnök-pártelnök előadását megzavarta néhány Jobbik-szimpatizáns. Amikor Gyurcsány az állampolgárságot, a határontúliak szavazati jogát, valamint a jobboldal Trianonért való felelősségét firtatta, a hajdúböszörményi Jobbik jelenlévő tagjához bejött egy párttársa, valamint a helyi elnök, és árpádsávos zászlót bontottak. Egy kis huzavonát és szóváltást követően kivezették őket a teremből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik