Belföld

Szerbiában zajlik majd a Jovanovic támadói elleni eljárás

rendőrség (police, )
rendőrség (police, )

A rendőrség kezdeményezi, hogy Szerbiában folytassák le a Szegeden megtámadott Cedomir Jovanovic támadói elleni eljárást.

A rendőrség a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről szóló törvény alapján, a sértettek és a gyanúsítottak állampolgárságára tekintettel előterjesztést tesz az ügyészségnek a büntetőeljárás átadására a szerbiai hatóságoknak.

A magyar rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt hivatalból indított nyomozást, miután a szerbiai sajtóból arról értesült, hogy szerb vízilabda-szurkolók egy szegedi étteremben több szerb állampolgárt bántalmaztak.

A magyar hatóságokhoz feljelentés nem érkezett. Miután azonban a rendőrség tudomására jutott az eset, helyszíni szemlét tartott az érintett étteremben. A nyomozók a biztonsági kamera felvételeit lefoglalták, a szemtanúkat kihallgatták. A csaknem két évtizede eredményesen működő határ menti együttműködés keretében a magyar rendőrök soron kívül tájékoztatták a szomszédos ország hatóságait, és ez alapján a szerb rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket – tudatta a szóvivő.

A vajdasági Magyar Szó internetes kiadásában beszámolt arról, hogy a Belgrádi Felső Bíróság hétfőn egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a Belgrade Boys szurkolócsapat vezérét Cedomir Jovanovic megtámadásának alapos gyanúja miatt.

A belgrádi sajtó szerint a férfi hosszú ideje ismert a rendőrség előtt, több ízben folyt ellene eljárás, a legtöbb esetben garázdaság miatt. Tavaly áprilisban jogerősen 4 év 2 hónapnyi börtönre ítélték, mert 2008-ban súlyosan bántalmazott egy férfit.

A szegedi támadás során a szerb politikus és felesége nem sérült meg, de egy barátjuknak betörték az orrát, a fejét és eltörték az állkapcsát. Cedomir Jovanovic az esetről tartott sajtótájékoztatóján – amelyen az “emberiség legaljának, mutánsok hadának” nevezte támadóit – elmondta, hogy szinte végig Koszovóval zaklatták az ultrák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik