Belföld

MTT: Vidnyánszky jóravaló, becsületes ember

Vidnyánszky Attila  (Vidnyánszky Attila )
Vidnyánszky Attila  (Vidnyánszky Attila )

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) tagsága határozottan kiáll elnöke, Vidnyánszky Attila mellett.

„A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán, az elmúlt időszakban elszaporodtak a Vidnyánszky Attila személyével kapcsolatban tett hamis kijelentések, a téves információkon, csúsztatásokon és összemosásokon alapuló híresztelések, melyek – sajnálatos módon – az országunkat és kultúránkat elszigetelni és lejáratni kívánó általános politikai kampány részei” – áll az MTT honlapján olvasható közleményben. A közel félszáz aláíró – köztük Balázs Péter, Nemcsák Károly, Cseke Péter – által szignált dokumentum fontosnak tartja a közvélemény hiteles tájékoztatását, az igaztalan vádak tisztázását, és a méltatlanul támadott „kolléga és barát” melletti kiállást.

Kifejtik, hogy az egyesület tagjai „becsületes, jóravaló, közösségi embernek, kiváló művésznek ismerik Vidnyánszky Attilát, kinek személyiségétől távol áll a kirekesztés, az antiszemitizmus, a rasszizmus bármely formája”. Kinyilvánítják, hogy hisznek abban, hogy tehetségére, elhivatottságára, művészi és vezetői tapasztalataira alapozottan, magas színvonalon valósítja meg a nyertes pályázatában megfogalmazott koncepciót.

Gratulálnak továbbá Alföldi Róbertnek és társulatának a korábbi években elvégzett munkához, és további sok sikert kívánnak nekik művészi pályájukhoz, „akár a Nemzeti Színház társulatán belül, akár azon kívül”.

Azt kérik mindenkitől, hogy a színházi és kulturális erőtérben méltatlan negatív gesztusok és téves információk terjesztése helyett segítsék a valóságon alapuló, árnyalt és hiteles tájékoztatást. Végül felhívják a színházi szakma és a média képviselőinek figyelmét, hogy tegyenek meg mindent „sokszínű és befogadó kultúránk védelme érdekében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik