Belföld

Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny Kisfaludon

A gyerekek több helyszínen, úgynevezett állomásokon oldották meg a feladatokat egyebek közt a tűzoltóság, az iparbiztonság, a polgári védelem, a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás, valamint az elsősegélynyújtás témakörében.

A felmenő rendszerű vetélkedő idei jelmondata: A tudás életet menthet! A versenyen a tanulók elméletben és gyakorlatban, az életkori sajátosságuknak megfelelően adtak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekről, a tenni- és tudnivalókról, valamint az ön és mások mentésében szerzett jártasságukról- tájákoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett a megyei katasztrófavédelem szóvivője. A megyei forduló feladatai közül idén is az egyik legnépszerűbbnek az ügyességi activity bizonyult, amelynek során a versenyhez kapcsolódó témakörökben az előre megadott szavakat kellett a gyerekeknek körülírniuk, vagy elmutogatniuk. A diákok az iparbiztonsági kockajátékot is sikeresen megoldották, ahol a veszélyes anyagok ártalmaira utaló veszélyszimbólumokat kellett kirakniuk. Az általános és a középiskolás kategóriában is az első helyezést elért csapat képviselheti Fejér megyét a májusi országos döntőn. Eredmények:
Általános iskola (felső tagozat) kategória:
1.  helyezett: Perkáta-Nagykarácsony-Aba Aba Sámuel Általános iskola Abai tagiskolája
2.    helyezett: Németh László Általános Iskola (Mezőszilas)
3.    helyezett: Radnóti Miklós Általános Iskola (Mór)
4.    helyezett: Dózsa György Általános Iskola (Dunaújváros)
5.    helyezett: Széchenyi István Gimnázium (Dunaújváros)
6.    helyezett: Vértes TKÖT. József Nádor  Általános iskola Csabdi tagiskolája

Középiskola kategória:
1.    helyezett: Kossuth Lajos Középiskola (Nagyvenyim)
2.    helyezett: Petőfi Sándor Gimnázium (Sárbogárd)
3.    helyezett: Vértesboglári középiskolások
4.    helyezett: Belvárosi I. István Középiskola (Székesfehérvár)
5.    helyezett: Perkáta-Nagykarácsony-Aba tagiskolája: Aba Sámuel Általános iskola középiskolás csapata (Aba)

A Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület vándorserlegét az általános iskolások közül a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium, a középiskolások közül a székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola csapata érdemelte ki. Az Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíját a nagyvenyimi Kossuth Lajos Középiskola nyerte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik