Belföld

Újabb feljelentés nyugdíjügyben

malacpersely (malacpersely)
malacpersely (malacpersely)

Értéktelen nyugdíjvagyon került vissza az államhoz.

Csaknem másfél milliárd forintos kár érhette két ingatlanalap befektetőit – köztük az államot is -, miután hét magánnyugdíjpénztár vélhetőleg értéketlenné váló befektetési jegyeket adott át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak a 2011. évi nyugdíjreform keretében – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap úgy tudja, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett az ügyben.

A Magyar Nemzet információja szerint a napokban zárult ellenőrzések során kiderült, hogy hét kassza attól a MAG Ingatlanbefektetési Alaptól, illetve a NAP Ingatlanfejlesztő Alaptól vásárolt befektetési jegyeket, amelyek alapkezelési tevékenységét 2011 augusztusáig a Macrogamma Zrt. látta el.

A Kehi vizsgálat feltárta, hogy a Macrogamma tisztségviselői nem a MAG, illetve a NAP javára vásároltak kedvező árú ingatlanokat – írja a lap. Ráadásul a magánkasszákhoz, illetve – az állami rendszerbe visszatérő tagok után – a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz került befektetési jegyek várhatóan értéktelenné válnak, mivel az érintett – és túlértékelt – ingatlanokra időközben jelzálogot jegyeztettek be – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik