Belföld

Szegedért jógáztak a tavaszi napsütésben

Jóga Szegeden (Jóga Szegeden)
Jóga Szegeden (Jóga Szegeden)

Fekete Gizi Jászai Mari-díjas színművésznő nyitotta meg a szegedi jógaegyesületek által szervezett jótékonysági napot a Széchenyi téren.

Közel fél tucat szegedi jógastúdió népszerűsítette azt a ‘”sportot” mely egészségünk megőrzésén túl a mindennapok feszültségét is képes levezetni. A jóga túl azon hogy mozgás, egyfajta életmód is hiszen aki belekóstol izmainak nyújtásába, előbb utóbb rabja lesz az egészségének, és törekedni fog arra, hogy egészségesebb ételeket és italokat vegyen magához.

A jóga nem modern orvoslás ellen van – vallja dr. Bajzik Éva orvos, aki maga is jógaoktató, és a rendezvény szervezője -, hanem egymás kiegészítője. A jóga prevenció, mozgáskoordinációs és ízületi valamit izomproblémákkal élőknek kiváló gyógymód. Bemutatkozott a Watsu, mely egy vízben történő teljes kezelés.

A Watsu-kezelés részét képezik csendes időszakok, amikor a dinamikus mozgás hatása be tud épülni a tudatalattiba és a testbe. Lassan, a test nyújtásával a kötőszövetek engednek feszességükből, és a csontvázon keresztül rugalmasságot biztosít. Felszabadul a tudatalatti okozta izomfeszülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik