Belföld

Nyár közepéig felújítási munkák lassítják az M5-ös forgalmát

torlodas-az-m5-os-autopalyan-a-fovaros-fele(210x140)(5).jpg (m5-ös, baleset miatt torlódás az m0-ás előtt)
torlodas-az-m5-os-autopalyan-a-fovaros-fele(210x140)(5).jpg (m5-ös, baleset miatt torlódás az m0-ás előtt)

Az M5 Autópálya Szeged felé vezető oldalán április 20. és június 27. között jelentős burkolat felújítási munkák kivitelezésére kerül sor.

Ezért a 17-es és 32-es kilométerszelvények között forgalomterelésekre és torlódásokra kell számítani az arra közlekedőknek tájékoztatta a Szeged24-et az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt.

A nagyfelújítási munkák kivitelezése több ütemben történik. Forgalomterelésre az M5-M0 autópálya déli és keleti csomópontjait is érintő szakaszokon várhatóan április 20. és június 2. között kell számítani, ezt követően a munkálatok a 22 és 34 kilométerszelvények között zajlanak, előreláthatólag június 27-ig. A munkavégzés ideje alatt két-két sávon haladhat a forgalom mindkét irányban kivéve a forgalomterelések átépítésének időpontját. A szűkített forgalmi sávok miatt 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes.

Az aktuális és tervezett forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, az Állami Autópálya Kezelő Zrt., az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik