Belföld

Hoffmann és a harapós óvónéni

"És most valami egészen más": Hoffmann tervez, egy amerikai óvónő végez.

Jó úton halad a közoktatási rendszer átalakítása, amelynek célja az országosan egységes és magas színvonalú iskolarendszer létrehozása – mondta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerdán Kaposváron, ahol a Munkácsy Mihály Gimnáziumban fórumot tartott pedagógusoknak. Kifejtette, hogy a köznevelési rendszerben az elmúlt három évben lezajlott jelentős átalakítások igazán ebben az évben fognak beérni. Szólt arról, hogy az iskolák állami kézbe adása példás együttműködéssel zajlott Kaposváron is.

A köznevelésért felelős államtitkár kérdésekre válaszolva és sajtóhírekre reagálva elmondta, nem valósak a relaxáció, meditáció tárgyak bevezetéséről szóló hírek. Ezek oktatását az iskolák a lovagláshoz vagy az úszáshoz hasonlóan heti két órában szabadon választhatják a kötelező órákon kívül, felmenő rendszerben, a Nemzeti alaptanterv és a kerettanterv értelmében.

Megharapott egy rá bízott ötéves gyereket egy amerikai óvónő. A rendőrség szerint először a gyerekek kezdték harapdálni egymást, mire az 56 éves asszony demonstratív céllal beszállt az elfajult vitába. Állítja, csak meg akarta mutatni, mennyire fáj a harapás. Komoly sérülés nem történt, a nőt elzárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik