Belföld

Egészségügyi séta néven járőröznek a Szebb Jövőért radikálisai

Bár nem oszlatták fel, ezentúl nem használhatja a polgárőrség nevet a Szebb Jövőért mozgalom. Ezentúl "önvédelem" néven fognak nemjárőrözni.

A Szegedi Ítélőtábla március végén hatályon kívül helyezte a Gyulai Törvényszék 2012 júliusában hozott első fokú ítéletét, amely elutasította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását célzó keresetet. A Pécsi Újság cikke szerint a szervezet idéntől nem használja a polgárőrség kifejezést, hivatalosan a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem nevet viseli.

Pécsett sem járőröznek már – legalábbis a szó szűkebb értelmében – a csoport tagjai, miután a rendőrség mindezidáig nem kötött együttműködési megállapodást velük – és nem is fog. Ettől függetlenül a szervezet tagjai továbbra „egészségügyi sétákat” tesznek majd, igaz, azonosítható egyenruha nélkül.


Fotó: MTI / Bartha Annamária

Mindenesetre az egészségügyi sétára induló egyesületi tagoknak nincs semmilyen jogkörük, viszont egy esetleges tettenéréskor visszatarthatják a feltételezett elkövetőt mindaddig, amíg megjelennek a rendőrök – írja a Pécsi Újság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik