Belföld

Szegeden folytatódik a Hunvald-per

hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)
hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)

A Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon a Hunvald-per, miután az illetékes Fővárosi Ítélőtábla bírái elfogultságot jelentettek be - írja a nepszava.hu.

A Magyar Hírlapnak Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője azzal magyarázta mindezt, hogy az ügyet első fokon a Fővárosi Bíróságon két olyan bíró tárgyalta, akik azóta az ítélőtáblára kerültek.

Az ügy visszaadásának körülményei azonban különösen érdekessé teszik az egyik legnagyobb port felvert politikai vonatkozású eljárást. Ismert, az erzsébetvárosi “ingatlanpanamában” első fokon szinte minden vádpont alól felmentették Hunvald Györgyöt. A volt MSZP-s polgármestert tavaly februárban sem a maffia-bűncselekményben sem az ingatlanpanamában való részvételben nem találták bűnösnek, noha ezekért a vádpontokért akár 20 évet is kaphatott volna, és ezekkel összefüggésben töltött 31 hónapot előzetesben.

Tény, hogy azóta két, az elsőfokú eljárásban részt vett bíró is a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozik már. Egyikük, Fatalin Judit ugyanakkor az ítélethirdetés előtt, 2012 január elsejével került oda, a tanácsvezető bíró Vincze Piroska pedig az ítélethirdetés után nem sokkal, 2012 márciusától. Ez alapján kérdés, miért csak mostanában, mintegy egy évvel az elsőfokú ítélet meghozatala után jelezte az ítélőtábla elfogultságát. Ráadásul információink szerint nem is a két áthelyezett bíró valamelyikének szignálták ki az ügyet, hanem másnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik