Belföld

Így akarja megtámadni Amerikát Észak-Korea – Videó!

Az Egyesült Államok elleni atomháborút modellező videofelvételt tett közzé a hét végén Phenjan: a terv szerint az észak-koreai hadsereg négy amerikai célpontra mér atomcsapást.

A kabinet honlapjára, illetve a Youtube fajlmegosztóra feltett felvételen célpontként szerepel Washington, Los Angeles és Hawaii, illetve még egy helyszín az Egyesült Államok középső részén, amelyet a kommentátor Colorado Springsnek nevez, ugyanakkor a bemutatott térképen inkább Arkansas állam déli vagy Louisiana északi részére mutat a rakéta útját jelölő nyíl.

A Colorado államban fekvő Colorado Springs vélhetőn azért került a célpontok közé, mert a közelében található az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD), valamint az amerikai légvédelmi akadémia – írja az USA Today című amerikai napilap.

A mintegy négyperces propagandafilmen tűzgolyók mutatják a rakétabecsapódásokat, s közben az ország hadierejét fitogtató rakétakísérletek és haditechnikai felvonulások láthatók rajta, rockos gitárszólók kíséretében.

Már több mint négyszázezren tekintették meg az atomháborús tervet a Youtube-on. Észak-Korea a minap atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat és Japánt is, miután ők szigorú szankciókat vezettek be vele szemben rakétakísérlete és föld alatti atomrobbantása miatt.

Észak-Koreában hétfőn ünneplik Kim Ir Szen államalapító születésnapját, és nyugati kémműholdak felvételeiből ítélve Phenjan egy újabb rakétakísérletre készül. Az effajta erőfitogtató rakétakísérleteket Phenjan jeles ünnepekhez vagy évfordulókhoz időzítve hajtja végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik